torsdag 19. mai 2011

Los Angeles Baby!

Etter til sammen 18 timer med fly (med mellomlanding i Auckland) ankom vi Los Angeles flyplass (LAX) på en onsdag, trodde vi, men det var en tirsdag... Dermed måtte vi krysse fingrer og føtter for at hostellet vi hadde forhåndsbestilt hadde anledning til å ta i mot oss en dag tidligere. Det blir virkelig surr i dagene når en krysser datolinja litt for mange ganger på et døgn.



Vi hadde bestemt oss for å følge vise tips fra Kaja, om å overnatte på Venice Beach Cotel, noe som viste seg var et lurt valg da beliggenheten er ypperlig. Venice Beach er en av de to mest kjente strendene i L.A. Den er kjent for sitt skatemiljø, med den litt reggie-/hippiestilen som preger området. Her rusler man nedover strandpromenaden, med utsikt over den enorme skateboardrampa og sjøen. Det er fullt av boder der det selges alt fra kunstmalerier, smykker, hennatatoveringer og Medical Marjuana(!!). Venice er fasinerende og det er masse å se på. Til og med en gammel (ca) 60-åring på rollerblades og med el-gitar, som spiller sine soloer på høyt nivå, eller en naken mann oppe på stand med en 3-4 slanger i neven. Ergo, første dag i L.A. ble tilbrakt på Venice Beach.

Venice Beach







Venice og Santa Monica Beach


Går en litt lengre bortover strandpromenaden havner man på Santa Monica Beach. Denne stranden forbinder man kanskje med tv-seriene Baywatch og Pacific Blue, da begge seriene er spilt inn her. Det er som i tv-seriene, veldig til kroppsfiksering og show off. Skillet mellom Venice og Santa Monica er like tydelig som en skulle ha trekt opp en strek midt over stranden. Santa Monica er tydelig et rikere område. Går en litt lengre inn fra stranden, finner man Santa Monica Place og 3. street prominade, som er fine shoppingområder. Her må vi ærlig innrømme at vi klarte å slå i hjel de to neste dagene.




Enden på Santa Monica Beach




Piren på Santa Monica.


Som nevnt; kroppsfiksering hørte til på Santa Monica Beach.



Tidligere har vi nevnt to norske jenter, Caroline og Ninni, som vi møtte på surfekurset i Australia, sener på Rotorua i New Zealand og igjen fikk vi faktisk til å avtale å møte dem i L.A. Caroline hadde hatt bursdag tidligere denne uka, og vi måtte jo såklart feire den i statene.

Dagen startet i Hollywood. Etter en lang busstur gjennom byen, sto vi plutselig på Walk Of Fame. Jeg personlig (Lotte) syntes den var litt oppskrytt, men morsomt var det likevel å lete etter kjente stjerner på gata og vi fant da en del av interesse. Hollywoodskiltet fikk vi også knipset, før vi endte opp i Victoria's Secrets butikk... Her fikk vi alle lagt igjen noen kroner/dollar før vi hadde en bedre middag på Hard Rock Cafe Hollywood. Dagen endte med et par glass vin og en tur ute på byen.




Fikk knipset det berømte skiltet (The Hollywood Sign).



Marilyn Monroes stjerne på Walk Of Fame




En god middag på Hard Rock Cafe i Hollywood.


Siste dag ble tilbrakt på Universal Studios. Her var det mer en nok å se på! Den største "høydaren" var studiotouren. Her hoppet vi på en buss som kjørte oss gjennom Hollywoods største filmsett. Vi fikk oppleve den prisbelønte 3D-filmen av King Kong (som vi fikk sett film på en måte jeg ikke visste eksisterte en gang), kjørt forbi filmsettet med flyvraket i Steven Spielbergs film "War of the Worlds" og en tur gjennom Wisteria Lane-gaten fra den kjente tv-serien Desperate Housewives, bileffekter (og bilene) fra Fast and The Furious m.m.



Flyvraket på filmsettet til Steven Spielberg's film "War Of The World".


Wisteria Lane- Desperate Housewives



Så med vedmod satte vi oss på flyet til Costa Rica. Jeg personlig følte at 5 dager i L.A. var så slettes ikke nok. Men er glad vi fikk de 5 dagene vi fikk, og det blir vel flere anledninger til å reise tilbake:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar