torsdag 12. mai 2011

Road trip rundt i New Zealand

Vi hadde to uker til rådighet i New Zealand, og tenkte at vi kanskje skulle teste ut campinglivet. Oppstart ble i Auchland, hvor vi skulle plukke opp spaceshipet (campingbilen) vårt som vi på forhånd hadde bestillt.










Litt spente var vi på hvordan det skulle bli å sitte på "gal" side i bilen. Og ettersom Ane var førsteastronaut, var det hun som fikk den store æren av å få oss ut av Auckland i sånn noenlunne god tilstand.






Med Starbuckskoppene fylt opp med kaffe og iPoden plugget i anlegget, startet vi på det som skulle bli tidenes roadtrip.








Venstrekjøringen gikk egentlig overraskende greit. Jeg (Lotte) fant vel egentlig ut at det var best å holde seg på venstresiden, da det ble veldig til leven i pasasjersetet og en noe nervøs motkommende bilsjåfør når jeg en gang (ubevisst) kjørte litt på høyresiden etter å ha svingt ut av en rasteplass.









Kartlesing ble det en del av. Vi rakk faktisk å kjøre innom både nord og sør øya.


New Zealand er på mange måter likt Norge.





Men noen episoder var noe uvanlige.








Utrolige mange sauer...







Vakkre trær...





Hjort i innhegning (som vi fannt over alt)...






Vakre fjorder...





På forhånd hadde vi bestemt oss for at vi måtte ta oss en ridetur sammen. Det var vel egentlig ingen bedre plass å gjøre det på enn i det vakre landskapet ved Queenstown. I fjellene her er faktisk noe av "Ringenes Herre" filmatisert.









Ane på "stødige" Baxter, og meg på "Hummørsyke" Omar.



















Baxter tok vel egentlig livet bra med ro og havnet rett som det var litt bakpå. Det måtte til en "magisk stav" for at han skulle orke å holde følge... :P







Er det noen som vet hvilket dyr dette er?? Vi vet ikke, så derfor måtte vi stoppe å ta et bilde. De ligger strødt utover New Zealands veier (som oftest i død tilstand)






Lunchen ble ofte spist på nydelige rasteplasser...













Vi har ikke så store å fine drueåkrer i norge...






Ettersom vi hadde bil, måtte vi prøve drivetru :P






I Rotorua møtte vi på Ninni og Caroline (fra surfekurset i Australia). Her rusler vi sammen i Parken hvor vi undersøker (og diskuterer) de varme svovelkildene (som vistnok forpester hele byen med en forferdelig lukt).






Fordelen med å kjøre gjennom New Zealand, var at vi virkelig fikk sett den vakre naturen i forskjelige tider på døgnet. Det førte til at vi nå sitter igjen med ganske mange fine naturbilder.





Auckland... New Zealand største by :)

Det anbelfales sterkt å oppleve dette landet fra bilsetet! Vi haddet det knall!! Men takker for oss, og hopper på flyet til Samoa...








Hilsen Lotte :)








NB: Ane og Ninni hoppet i fallskjerm i Rotorua! Tror det var en morsom opplevelse, og er mektig imponert over at de tørr!!! :)

1 kommentar:

  1. Feiga du ut på fallskjermhoppinga Lotte??? ;)
    Sannelig en variert tur dåkk har vørri på. Tenk så my forskjellig dåkk har opplevd de siste mnd...! God tur videre!

    SvarSlett