søndag 20. februar 2011

Hanoi og Halong Bay

Etter en 15 timers busstur til Hanoi, kom vi endelig frem onsdags morgen noe forvirret etter å igjen ha blitt satt av på et ukjent sted i byen. Sammen med en britisk jente, Rosie, som vi ble kjent med på bussen, huket vi tak i en taxi for å finne Hanoi's backpacker hostel.
Med siste stopp på vietnamreisen vår i Hanoi, hadde vi et stort ønske om å besøke Halong Bay. Og allerede samme dag vi kom frem begynte vi å sjekke priser og selskap som kunne ta oss med på tur dit. Vi endte faktisk med å velge turen fra backpackerhostellet (det enkle er ofte det beste), og bestilte en 2-dagerstur til Halong Bay. På denne turen for 70 dollar skulle vi få kajakkpadling i Halong Bays kjente grotter, bading fra båten Jolly Roger (som ville ha blitt kjempekaldt), og overnatting med fest på samme båt.
Torsdagen gikk ut på å rusle rundt i byen, spasere rundt vannet midt i byen, sløve på Higlands Coffee, ringe hjem til mamma for å betrygge de hjemme om at vi ikke var med på båtulykken som skjedde i Halong Bay tidligere denne morgenen, spise god vietnamesisk mat sammen med Rosie, og pakke til Halong Bay turen.
Fredagsmorgen fikk vi spist frokost på hostellet, før vi skulle ta fatt på den 4 timers lange bussturen til Halong City. Vi fikk en del informasjon om ulykka som hadde skjedd og at myndighetene i Vietnam hadde satt forbud for alle overnattingsbåter å dra ut på turer. Dermed ville ikke Jolly Roger ta oss med ut, og vi ville i stedet overnatte på en øde øy, Castaway island, i bambusbungalows. Må ærlig innrømme at det ikke gjorde så veldig mye at denne forandringen skjedde, da vi hadde fått oss en liten støkk av nyheten dagen før. Padling med kajakk til de mest kjente grottene ble det heller ikke noe av, ettersom de drev å hentet opp døde fra båtvraket, og ingen turister skulle komme i nærheten. Men vi fikk opplevd en annen grotte (til fots visstnok), og vi er mektige imponerte over hvor fantastiske byggverk naturen selv har laget.




Da vi kom frem til øya var det felles middag, før minglingen over en del øl startet. Morgenen etter ble vi vekt av dongdong ringeklokke og spiste en kjapp frokost før vi startet den 10 timers lange hjemmturen (med et par innlagte runder med kajakkpadling).









Selv om turen vår til Halong Bay ble noe amputert, sitter vi igjen med en fin tur der vi fikk bli kjent med andre backpackere. Men er noe skuffet over at det ikke ble lagt av mer tid til å se mer av Halong Bay.

Vietnam har vært et kjempefint land å reise i og det anbefales på det sterkeste for både gamle og unge. I morgen flyr vi over til Luang Prabang i Laos, noe som vi gleder oss veldig til.

1 kommentar:

  1. Ser ut som det var ein kjekke tur, sjølv om reisa rundt i Halong Bay blei noko amputert. Spesielt da å sova i bambusbungalows virka gøy :) God tur vidare!

    SvarSlett